ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ го уништи Охрид со дивоградби, а Заев со прст не мрдна да ги спречи

Зоран Заев
Фото: Влада на Република Северна Македонија

СДСМ го уништи Охрид со дивоградби. Откако СДСМ е на власт никнуваат секој ден дивоградби во Охрид, а Заев со прст не мрдна да ги спречи, луѓе од неговата коалиција дивеат во градот и се дел од урбаната мафија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Поради Заев и Константин Георгиевски, Охрид може да го загуби статусот на заштита од УНЕСКО. Власта на СДСМ е директно виновна за хаосот во Охрид. Затоа новата општинска власт во Охрид од ВМРО-ДПМНЕ ќе ги промени работите и ќе го врати сјајот на градот. Време е за одговорни политики. Време е за Македонија за сите луѓе, стои во нивното соопштение.

СДСМ: Мерките за заштита на светското наследство на Охридскиот Регион препознаени и уважени од УНЕСКО

Видео на денот