Tag : земјоделски

Вести Економија

МЗШВ: Земјоделските аптеки продолжуваат да работат

Слободен печат
Сеидбата треба да продолжи непречено, но и во овој дел треба да се почитуваат препораките на Владата за заштита од коронавирусот. За да можат земјоделците...
Вести Економија

Димковски: Од почетокот на годината се исплатени над 1.6 милијарди денари за субвенции за земјоделците

Слободен печат
Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски одржа работен состанок со градоначаникот на општина Ресен, Живко Гошаревски. На состанокот се разговараше за идните...
Вести Економија

Агро-еколошко зонирање за продуктивно земјоделското производство, отпорно на климатските промени

Слободен печат
Подобрување на продуктивноста на земјоделското производство, отпорноста кон климатските промени, како и креирање на информирани земјоделски политики е сега полесно благодарение на воспоставувањето на национални...
Вести Економија

Откупот и продажбата на земјоделски производи намалени за 6,6 отсто

Слободен печат
Во третото тримесечје од 2019 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се намалени за 6,6 отсто во однос на истиот период лани. Според Државниот...
Вести Економија

Димковски: Трудот на земјоделецот се вреднува, растат откупните цени и извозот на земјоделските производи

Слободен печат
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска ги презентираше движењата на откупните цени и извозот на сезонските земјоделски производи. Официјалните податоци од Министерството...
Вести Економија

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Слободен печат
Откупот и продажбата на земјоделски производи  во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска...
Вести Економија

ПОГЛЕДНЕТЕ каде има раст и пад при откупот и продажбата на земјоделски производи!

Слободен печат
Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2019 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.9 % во...