• законски

Антикорупциска истражува дали фирма на Нина Ангеловска законски добила помош за плати

Државната комисија за спречување на корупцијата ќе истражува дали има конфликт на интереси при исплатата на помош од владините антикризни мерки за фирма во која сопственик е поранешната министерка за финансии Нина Ангеловска. Компанијата во која Ангеловска е ко-сопственик, „Вебспот“ за три месеци од државата добила 11.000 евра. ДКСК ги проверува критериумите според кои се …

Антикорупциска истражува дали фирма на Нина Ангеловска законски добила помош за плати Read More »