Tag : Владимир Мартиновски

Културен печат

Разговор со Владимир Мартиновски: Кризите природно нè тераат да се преиспитаме за многу работи

Тони Димков
Независно дали е во функција на промотор или, пак, како пријател и читател на делото на авторот, професорот, писател и поет Владимир Мартиновски е еден...
Вести Култура Слајдер

Мартиновски: Во најтешките услови се создавани значајни дела, изолацијата не е нешто непознато за уметниците

Слободен печат
Владимир Мартиновски, поет, раскажувач, есеист, теоретичар, преведувач во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ зборуваше за интересот и заложбата на студентите при услови на онлајн учење....