• владеење на право

ЕУ залудно го поддржува Западен Балкан, кога реформите тапкаат во место, вели Европскиот суд на ревизори

Дејствувањето на Европската унија има мало влијание во унапредувањето на основните реформи на владеењето на правото на Западен Балкан, оценува специјалниот извештај на Европскиот суд на ревизори (ЕСР). Според извештајот, во регионот се случуваат одредени технички и оперативни реформи, но во контекст на недоволната политичка волја и неангажираноста, поддршката на ЕУ главно е недоволна за …

ЕУ залудно го поддржува Западен Балкан, кога реформите тапкаат во место, вели Европскиот суд на ревизори Read More »