• венециско биенале

Отворен Македонскиот павилјон на уметноста во Венеција со „Пејзажно искуство” на Јанкулоски и Мотеска

Во објектот „Скуола деи Ланери”, во присуство на многубројни гости, денеска во Венеција свечено беше презентиран официјалниот претставник на Република Северна Македонија на 59. издание на Венециското биенале за ликовна уметност, проектот „Пејзажно искуство” (Landscape Experience) од Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска. На претставувањето на проектот се обратија министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и директорката …

Отворен Македонскиот павилјон на уметноста во Венеција со „Пејзажно искуство” на Јанкулоски и Мотеска Read More »