• век

Колку долго луѓето можат да живеат? Научниците го открија максималниот животен век и бројот е шокантен!

Научниците претставија паметна стратегија за користење на тестовите за крвта за кои тврдат дека можат да ја измерат максималната возраст којашто човечкото тело може да ја достигне. Според нивниот индикатор, кој се нарекува динамичен показател за состојбата на организмот (ДОСИ), човечкото тело има максимален животен век од 150 години. Авторите на истражувањето комбинирале бројни старосни …

Колку долго луѓето можат да живеат? Научниците го открија максималниот животен век и бројот е шокантен! Read More »