• васил стерјоски

Денот на сесловенските просветители одбележан меѓу Македонците во Албанија

Етничките Македонци од Пустец и Албанија денеска во селото Глобочани, Мала Преспа, за прв пат организираа прослава по повод 24 Мај – Денот на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. Се одржа научен собир во соорганизација на Македонското друштво „Сонце” од Албанија, Универзитетот „Фан Ноли” од Корча, Албанија и Друштвото за литература и култура …

Денот на сесловенските просветители одбележан меѓу Македонците во Албанија Read More »