Прв разговор на генералите Мили и Герасимов од почетокот на руската инвазија врз Украина

Шефот на началниците на штабовите на американската војска, американскиот генерал Марк Мили денеска разговараше со својот руски колега, началникот на рускиот Генералштаб, генерал Валериј Герасимов, првпат од почетокот на руската инвазија на Украина, потврдија денеска од американската армија. „Воените лидери разговараа за неколку прашања поврзани со безбедноста и се согласија линиите за комуникација да останат …

Прв разговор на генералите Мили и Герасимов од почетокот на руската инвазија врз Украина Read More »