• транспаренси интернешнл

Пандовски: Корупцијата во Македонија сè уште на многу високо ниво, нема реален напредок кај институциите

Иако Македонија бележи напредок за два поени и девет позиции на Индексот на перцепција на корупцијата (ИПК), и се наоѓа на 76 место со 42 поени, согласно методологијата на Транспаренси интернешнл секој резултат под 50 поени се смета за неуспех во борбата против корупцијата, односно дека во државата има високо ниво на корупција. Претседателот на …

Пандовски: Корупцијата во Македонија сè уште на многу високо ниво, нема реален напредок кај институциите Read More »