• тестирани

Од 1323 тестирани, само 6 ученици позитивни на ковид-19

Од 1323 основци и средношколци досега опфатени со скринингот за откривање ковид-19 во училиштата, вирусот бил потврден кај шест ученици во основното образование, а 1317 ученици биле негативни на тестот. Тестирани се 725 основци од прво до деветто одделение и 598 средношколци од подрачјето на Кочани, Штип, Велес, Скопје, Куманово, Прилеп, Битола, Струмица, Тетово и …

Од 1323 тестирани, само 6 ученици позитивни на ковид-19 Read More »