• странски

Кина со нов закон ќе ги заштити своите компании од странски санкции

Кина планира да воведе нов закон за заштита на своите компании од странски санкции, објавија денеска кинеските медиуми. Парламентот на земјата расправаше за предлог-законот за спротивставување на странските санкции, соопшти државната телевизија, без да наведе повеќе детали. Минатата недела, Пекинг ги обвини САД за „потиснување” на кинески компании, и издаде тајни закани за одмазда откако …

Кина со нов закон ќе ги заштити своите компании од странски санкции Read More »