• стипендии

На бугарските универзитети стипендии за двојно повеќе студенти од Македонија

Државно субвенционираните места за прием на студенти од Република Северна Македонија на бугарските универзитети двојно се зголемуваат – од „до 150″ на „до 300″. До пет студенти ќе можат да ги продолжат своите докторски студии преку редовната форма на образование. Ова денеска го одлучи Министерскиот совет со измена на уредбата за прием на граѓани на …

На бугарските универзитети стипендии за двојно повеќе студенти од Македонија Read More »