• собрание пратеници

Неказнивоста и немање одговорност за насилствата – второ лице на Собранието

Институциите промовираат неказнивост за инцидентите на пратениците во највисокиот дом на демократијата. Вака накратко политичките експерти ги опишуваат вчерашните случувања во Собранието кога координаторот на ДУИ Арбер Адеми влезе во вербална и на моменти и физичка конфронтација со група пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и Алијанса за Албанците. Според познавачите на состојбите инцидентот ескалираше со фрлање шолји, …

Неказнивоста и немање одговорност за насилствата – второ лице на Собранието Read More »