• снежана стојчевска

ФЕСТИВАЛ за женско творештво: Поетска визура на положбата на жената на Балканот

Првиот фестивал за женско творештво „И литературата има женско лице“, под мотото „Тие“ во организација на Ребека Чиловиќ, се одржа од 6 до 8 март во Беране, Црна Гора. Претставник од Македонија беше поетесата Снежана Стојчевска, која покрај претставувањето на својата поезија на свеченото отворање на фестивалот, учествувала и на панел-дискусијата на тема: Родово читање …

ФЕСТИВАЛ за женско творештво: Поетска визура на положбата на жената на Балканот Read More »