• сечење шума

Џонсон го поздрави договорот за прекин на сечењето на шуми

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска го поздрави ветувањето на повеќе од сто светски лидери за прекин на уништувањето на шумите во светот до 2030 година, пишува Би-Би-Си. На вториот ден од климатскиот самит на ОН COP26 во Глазгов, 110 нации, кои поседуваат 85 отсто од светските шуми, потпишаа декларација со која се обврзаа да го …

Џонсон го поздрави договорот за прекин на сечењето на шуми Read More »