• раст на бдп

Невработеноста се намалува, БДП со историски раст од 13 проценти

Во вториот квартал од 2021, БДП се зголеми за 13.1% на годишна основа, како резултат на отпочнувањето на масовната имунизација и нормализацијата на економските текови.   Високиот раст е остварен на ниска споредбена основа од вториот квартал од 2020, во кој пандемијата го изврши првиот и најсилен удар на економијата, забележува Фајнанс тинк во најновиот …

Невработеноста се намалува, БДП со историски раст од 13 проценти Read More »