• пијанистка

Јужнокорејската пијанистка Јеол Еум Сон ќе настапи со оркестарот на Филхармонија

Со оркестарот на Филхармонија на 11 ноември, со почеток во 20 часот, ќе настапи една од најдобрите млади пијанистки на светската музичка сцена – Јеол Еум Сон од Јужна Кореја под диригентската палка на Сашо Татарчевски. Концертот е насловен „Фрески“, според истоименото музичко дело на македонскиот композитор Благоја Ивановски, кое ќе биде изведено на овој …

Јужнокорејската пијанистка Јеол Еум Сон ќе настапи со оркестарот на Филхармонија Read More »