Дваесет и две години од демонстрациите на 5 октомври кои доведоа до паѓањето од власт на Слободан Милошевиќ

Денес се навршуваат 22 година од големите демонстрации во Белград на 5 октомври 2000 година, со кои се заврши владеењето на Слободан Милошевиќ. Демонстрациите во Белград избија откако Милошевиќ одби да ги признае резултатите од изборите на 24 септември 2000 година за претседател на СР Југославија, на кои загуби од кандидатот за ДОС и лидер …

Дваесет и две години од демонстрациите на 5 октомври кои доведоа до паѓањето од власт на Слободан Милошевиќ Read More »