Tag : орданоски

Ви Препорачуваме Колумни

Здравствено „велепредавство“?

Сашо Орданоски
Филипче вели дека дополнителната министерка за финансии од ВМРО-ДПМНЕ со недели го кочи реализирањето на проектот од 90 милиони евра од Светската Банка наменети за...
Ви Препорачуваме Колумни

„Жолтите комбиња“ летаат на небо

Сашо Орданоски
Го гледав некни Александар Николовски во дебатата со Шекеринска на ТВ24. Ми остави силен впечаток оној негов монолог за тоа како некој него постојано го...
Ви Препорачуваме Колумни

Невладината левица со предизборен аперкат за СДСМ

Сашо Орданоски
Десетина помали и независни синдикати и невладини организации, меѓу кои има и прилично угледни, вчера го поддржаа ставот на ВМРО-ДПМНЕ дека Владата нема стратегија за...
Ви Препорачуваме Колумни

Доста драма, дајте малку мелодрама!

Сашо Орданоски
Како што стојат работите, целиот напор на опозицијата е да не дојде до избори, секако не наскоро, тешко и за септември, а можеби ни зимава....
Ви Препорачуваме Колумни

Дали Шерлок Холмс не е во право?

Сашо Орданоски
Чекор по чекор, како во детска сложувалка, се добива впечаток дека се ближиме до вонредните избори во Македонија. Споро се пополнуваат сите „пазли“ од важечкото...
Ви Препорачуваме Колумни

Никој нема да се спаси, додека сите не се спасиме

Сашо Орданоски
Ако ме држи добро памтењето – а попушта драматично последниве години! – Аристотел природата на пријателствата ја делеше на неколку различни видови, како оние кои...
Ви Препорачуваме Колумни

Умерен оптимист во песимистичко сценарио

Сашо Орданоски
Македонија, до овој момент, има само стотина заразени од вирусот, еден починат, повеќе пациенти во потешка и еден пациент во многу тешка состојба. Веќе до...
Ви Препорачуваме Колумни

Конечна заверка на „имотниот лист“ на Македонија

Сашо Орданоски
Шпанскиот парламент деновиве вонредно ќе се состане, среде вирусна пандемија, за да го потврди членството на Македонија во НАТО. ЕУ во Брисел, пак, потврдува дека ...
Колумни

Изборни листи: Квадратурата на кругот е решена!

Сашо Орданоски
Откако СДСМ одлучи дека на следните избори ќе оди со филозофијата „тимот што победува не треба (многу) да се менува“, ВМРО-ДПМНЕ исправно реши дека треба...
Ви Препорачуваме Колумни

Екскурзија во Будимпешта: По друм одат, за пат прашат

Сашо Орданоски
Како поминал разговорот помеѓу Груевски, Мицкоски и Николовски во Будимпешта ќе дознаеме за помалку од 24 часа. Натегањата околу составот на пратеничките листи станале толку...