Британската кралица Елизабета Втора ја одби наградата за старост – се изјасни дека не ги исполнува критериумите

Кралицата Елизабета Втора ја одби наградата која ја доделува британското списание „Олди“ на постари луѓе, оценувајќи дека не ги исполнува дадените критериуми – пренесуваат од „Бета“. Ова списание кое за себе вели дека го претставува алтернативниот печат, „опседнат со младост и слава“, откри дека им предложи на челниците во Бакингемската палата наградата „Стара личност на …

Британската кралица Елизабета Втора ја одби наградата за старост – се изјасни дека не ги исполнува критериумите Read More »