Tag : облакодери

Вести Ви Препорачуваме Скопје

Граѓаните не сакаат облакодери во Јурија, ќе блокираат улици ако не се смени ДУП

Анета Стојковска
Населбата Jурија во Дексион, со ДУП С3 24, кој неодамна го усвои Советот на Општина Ѓорче Петров, ќе се претвори во бетонска џунгла доколку се...
Вести Економија

Рекорден број супер високи згради се завршени во 2019 година

Слободен печат
Дури 126 згради со висина од над 200 беа завршени во 2019 година. Меѓу нив се и 26 „супер високи“ згради со висина од најмалку...