• нсон

СОНК: Нереализирана тендерска постапка е причина за недостигот на сведителства

Во основните и средните училишта ширум земјава има недостиг на свидетелства, а според информациите на Самостојниот синдикат за образование и наука (СОНК), свидетелства добиле само деветтодделенците и матурантите. Претседателот на СОНК, Јаким Неделков, за „Слободен печат“ вели оти станува збор за проблем на државно ниво, а ако не се реши до крајот на овој месец, …

СОНК: Нереализирана тендерска постапка е причина за недостигот на сведителства Read More »