• Никола Маџиров

Македонскиот поет Никола Маџиров е член на меѓународно поетско жири

Поетот Никола Маџиров е член на жирито на големата светска награда со меѓународен карактер за поетска книга напишана или преведена на англиски јазик, „Griffin Poetry Prize“, со седиште во Торонто, Канада. Наградата за најдобра книга за 2022/2023 година изнесува 100.000 американски долари и ќе му се додели на авторот и на преведувачот на свечена церемонија …

Македонскиот поет Никола Маџиров е член на меѓународно поетско жири Read More »