• мултимедијален проект

Мултимедијален проект за „смртоносниот“ допир на човекот ќе биде претставен во Охрид и во Скопје

Британскиот совет, агенцијата „Лукс“ и кураторот Ана Франговска, во соработка со Националната галерија на РСМ, го најавија уметничкиот проект „Допирот“, дел од „Ние сме тука: идни екологии“, кој се состои од компилација од четири дела со подвижни слики од различни автори, а во македонскиот концепт ќе се вклучи и делото „Ѕвезден гласник“ (2013) на велшкиот …

Мултимедијален проект за „смртоносниот“ допир на човекот ќе биде претставен во Охрид и во Скопје Read More »