• Морнарица

Британската морнарица заплени дрога вредна 15 милиони фунти во Арапското Море

Брод на британската кралска морнарица заплени дрога во вредност од над 15 милиони фунти од брод во Арапското Море. Стотици килограми кристален метамфетамин биле извлечени од бродот од страна на екипажот на британската фрегата „ХМС Монтроус“ во шестчасовна операција. Командантот на ХМС „Монтроуз“, Клер Томпсон, рече дека заплената е голем удар за криминалните банди и …

Британската морнарица заплени дрога вредна 15 милиони фунти во Арапското Море Read More »