Почна увозот на странски работници во земјава, Индијци ќе работат во млечна индустрија

Почна увозот на странски работници и во земјоделскиот сектор. Претседателот на Собрание на Организација на работодавачи, Ангел Димитров за МИА потврдува дека  работници од Индија се пристигнати на фарма и во млекара во Свети Николе. Станува збор за ниско квалификувана работна сила. Посочува дека сопственикот на млекарата и фармата е задоволен од работниците од Индија. …

Почна увозот на странски работници во земјава, Индијци ќе работат во млечна индустрија Read More »