мендо димовски Archives - Слободен печат

Tag : мендо димовски

Колумни

Наша рашомонијада

Мендо Димовски
Деновиве сакав да се оддалечам од влијанието на дневнополитичките настани, да се повлечам и да станам имун на сè она што ни се случува. Решив да...
Колумни

Кој ги манипулира пензионерите?!

Мендо Димовски
Веќе стана „мода“ криминалците да не се именуваат по име и презиме, туку со асоцијативни кратенки и додавки за полесно да се препознаваат вистинските сторители....
Колумни

Лигавизам или говор на омраза меѓу пензионерите?!

Мендо Димовски
Од кулоарски кажувања неодамна дознав дека во пензионерската организација почнало сериозно да се работи и да се постигнуваат некакви успеси. Најпрво се конституира и консолидира...
Колумни

Што сакав да ја прашам претседателката на пензионерите

Мендо Димовски
(Наместо интервју) Маѓепсан од прикажаниот успех на изборите во здруженијата и во Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија, особено од првиот (историски) избор на...
Колумни

Не бараме враќање во социјализам, туку бесплатно здравство бараме!

Мендо Димовски
Стравувам дека подоцна на сите ќе ни биде доцна: не ќе има потреба од проекти ниту, пак, од термини. И лекари, но и пациенти нема...