• Матица македонска

„Матица македонска“ објави избрани дела во десет книги од Раде Силјан

Во рамките на јубилејот 30 години од основањето, „Матица македонска“ објави избрани дела во десет книги од писателот Раде Силјан. Изданието го уредија Витомир Митевски, Паскал Гилевски, Блаже Миневски, Весна Мојсова-Чепишевска и Златко Жоглев. Во првите седум тома се застапени поетските книги на авторот, создадени во изминатите пет децении, а три тома се посветени на …

„Матица македонска“ објави избрани дела во десет книги од Раде Силјан Read More »