4 C
Скопје

Tag : Манчо Митевски

Ви Препорачуваме Колумни

Oпозиција контра државата!

Манчо Митевски
За секој позитивен, реформски, неопходен процес и исчекор во интерес на граѓаните, што се планира или се одвива во македонското општество и во државата, опозициската...
Ви Препорачуваме Колумни

Кога крадецот ќе крикне – „држ’те го крадецот“!

Манчо Митевски
Изборите се на прагот. Коронавирусот ги измени предизборниот амбиент и воведе здравствени протоколи во изборниот процес, но не успеа да го смени пристапот на партиите....
Ви Препорачуваме Колумни

Што се случува со ВМРО-ДПМНЕ

Манчо Митевски
Иако не е време за политика, бидејќи сега е најбитна борбата за заштита на здравјето и егзистенцијалните прашања на луѓето и на државата, сепак, кога...
Колумни

Делеа за да владеат – сега ќе обновуваат!

Манчо Митевски
Се одржа првиот ТВ-дуел во пресрет на претстојните априлски предвремени парламентарни избори меѓу лидерите на најголемите партии на власта и на опозицијата. Иако е сè...
Колумни

Срамна распродажба на угледни професии

Манчо Митевски
Поголем дел од македонското општество очајнички посакува да ги живее стандардите кои владеат во високоразвиениот демократски свет. Тоа го покажува и континуирано високиот процент на...
Колумни

„Пржино“ треба да замине во историјата

Манчо Митевски
Предвремените избори, кои, според моето мислење, не беа потребни во овој момент, можат да го пореметат не само реформскиот и развојниот процес, туку и најзначајната...