• Љупчо Поповски

Што може да се дознае од една анкета?

Зошто во анкетата на ИРИ граѓаните велат дека имаат најголема доверба во банките и зошто едвај 51 отсто веруваат дека демократијата е „најдобра можна форма за владеење во Македонија“?  Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска, Хари Костов, Глигор Бишев и други банкари можат да бидат задоволни доколку во целост ја погледнат последната анкета на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) …

Што може да се дознае од една анкета? Read More »