• љубиша николовски

Децата како „жив штит“ во борбата за плати

Платите во образованието биле мали, велат од СОНК, не допирале за седум проценти до просечната плата во државата. Ако е така, тогаш професорите, наставниците и воспитувачките треба да протестираат пред вратата на нивниот лидер Јаким Неделков, чија плата е мистерија со години. Според социјалните мрежи, земал без малку 70.000 денари, или како споредба, повеќе од …

Децата како „жив штит“ во борбата за плати Read More »