• кворум

Нема кворум во Собранието за гласање недоверба на владата на Заев

Поради немање на кворум во собраниската сала, потпретседателот на Собранието, Фадил Зендели предмалку ја прекина седницата на која требаше да се гласа за доверба на Владата на Република Северна Македонија. Зендели констатираше дека во салата се присутни 58 пратеници, и двајца се присутни во специјални одела поради ковид протоколот бидејќи се позитивни на коронавирус и …

Нема кворум во Собранието за гласање недоверба на владата на Заев Read More »