Tag : квалитет

Вести Економија

Мерки за институционално справување со загадувањето и климатските промени

Слободен печат
Сојуз на стопански комори на Македонија со иницијативата на жени во климатска акција отпочна со кампања, посветена на подигнување на свеста и преземање мерки со...
Вести Регион Слајдер

Во Сараево прогласена „узбуна” заради загадувањето на воздухот

Слободен печат
Заради исклучително влошените вредности на квалитетот на воздухот, Владата на кантонот Сараево  прогласи степен на предупредување „узбуна” и издаде важни упатства за граѓаните во врска...
Вести Економија

Да се подобри соработката меѓу домашните добавувачи и странските директни инвеститори

Слободен печат
На македонските мали и средни компании им недостасуваат соодветни сертификати, квалитет, опрема и технологија за поуспешно да се вклучат во синџирот на добавувачи на директните...
Вести Македонија

Црвената боја „ЗАШТИТЕН ЗНАК“ на мерните станици во државава

Слободен печат
Мерните станици вечерва се обоени во аларманта црвена боја, што е знак дека загаденоста на воздухот е на значително високо ниво. Интересно е што два...
Вести Македонија

Меѓународен натпревар за квалитет на мед во Тетово

МИА Агенција
Меѓународен натпревар за квалитет на медот ќе се одржи во Тетово на крајот од октомври, а во рамки на организацијата викендов во градот стручна комисија...
Вести Македонија

Потпишан договор за меѓународна соработка меѓу македонските и германските нотари

Слободен печат
Договор за меѓународна соработка денеска во Берлин потпишаа Нотарската комора на Република Северна Македонија и Федералната комора на нотарите на Германија. Целта на потпишувањето на...
Вести Регион

Поради недостатокот на струја отштета и до 200 евра: Испораката на мора да биде квалитетна!

Слободен печат
Почетокот на имплементација на финансискиот надоместок кој ќе следи во случја на недостаток на електрична енергија, предвиден за август. Тогаш започнува со примената на правилото, соопшти претседателот на Одборот на...
Автомагазин Ви Препорачуваме Магазин

Новите автомобили од кои сопствениците се најзадоволни

Слободен печат
Американската агенција JD Power објави уште една анкета врз основа на истражувањето на новите сопственици на автомобили. Тие ги користеа своите возила 90 дена по...
Вести Економија

Сугарески: Започнавме со проектирање за изградба на експресен пат Битола – граничен премин Меџитлија

Слободен печат
Развојот на Пелагонискиот регион е многу значаен за целата држава и заради тоа во овој момент инвестираме преку 18 милиони евра во рехабилитација на патиштата. Периодов...
Вести Економија

Квалитетот на туристичката понуда ќе се зголемува преку работилници

Слободен печат
Неделава се одржуваат пет едукативни работилници за туристичките чинители во Република Северна Македонија чија што основна цел е да се зголеми нивото на едуцираност на...