Даути: Врнежите се добредојдени, нека има доволно влага за непречена обработка на почвата

Дождовите што го зафатија регионот, ќе се одразат поволно за претстојната сеидба, информираа денеска надлежните од подрачната единица Куманово при Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство (МЗШВ). Снег годинава немаше во реонот, но доколку продолжат врнежите од дожд ќе има доволно влага што е потребна за непречена обработка на почвата. – Имајќи предвид дека во …

Даути: Врнежите се добредојдени, нека има доволно влага за непречена обработка на почвата Read More »