• кристијан линднер

Линдлер: Г7 и глобалните институции одвојуваат 19,8 милијарди долари за Украина

Групата седум најразвиени земји во светот – Г7 и глобалните финансиски институции ќе одвојат 19,8 милијарди долари за зајакнување на јавните финансии на Украина, изјави денеска германскиот министер за финансии Кристијан Линднер. Министерот на новинарите им соопшти дека распределбата на 9,5 милијарди долари била договорена на состанокот на министрите за финансии на Г-7 од оваа …

Линдлер: Г7 и глобалните институции одвојуваат 19,8 милијарди долари за Украина Read More »