• Канцелар

Германија ја затвори канцеларијата на Шредер поради неговата блискост со Путин

Јавно финансираната канцеларија на Герхард Шредер ќе биде затворена, а нејзиниот преостанат персонал ќе биде прераспределен поради зголеменото незадоволство од одбивањето на поранешниот германски канцелар да се дистанцира од рускиот претседател Владимир Путин, пренесува Ројтерс. Обичај е сите германски лидери да добијат канцеларија финансирана од државата кога ќе ја напуштат владата, но трите партии кои …

Германија ја затвори канцеларијата на Шредер поради неговата блискост со Путин Read More »