Tag : јурија

Вести Скопје

Поднесено барање до градоначалникот на Ѓорче Петров за ревидирање на ДУП-от Јурија

Слободен печат
Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3...
Вести Ви Препорачуваме Скопје

ДУП за Јурија е донесен, одобрение за градба уште не е издадено

Општина Ѓорче Петров донесе Детален урбанистички план за Градска четврт СЗ 24, за локалитетот Јурија, со кој се овозможуваат услови за градење на овој простор,...
Вести Ви Препорачуваме Скопје

Жителите од Дексион не дочекаа одговор од Општината, излегуваат на протест

Жителите од населбата Дексион, в сабота точно напладне, со мирен протест и блокирање на главната улица кај Јурија, во Општина Ѓорче Петров, ќе го искажат...