• избори 2020

Трамп барал од министерот за правда да објави дека „изборите во 2020-та биле наместени“

Поранешниот заменик на државниот обвинител на САД предал докази на Конгресот дека поранешниот претседател Доналд Трамп имал влијание врз првите лица во Министерството за правда, барајќи од нив да објават дека претседателските избори во 2020 година биле лажирани, јави Вашингтон пост. „Само кажи дека изборите се корумпирани, плус остави сè друго на мене“ му кажал Трамп …

Трамп барал од министерот за правда да објави дека „изборите во 2020-та биле наместени“ Read More »