Tag : Игор Иванов-Изи

Вести Култура

Иванов – Изи: Физичкото одржување на „Браќа Манаки“ станува се понеизвесно – големите фестивали треба да ја зачуваат формата заради која суштински постојат (ВИДЕО)

Слободен печат
Друштвото на филмските работници на Македонија е невладина организација основана на 21 мај 1950 година. Тоа е формирано како општествена организација што ги опфаќа филмските...
Културен печат Слајдер

ИНТЕРВЈУ со Игор Иванов: Македонската кинематографија веќе не е мала бара со многу крокодили

Тони Димков
Друштвото на филмските работници на Македонија оваа година одбележува 70 години од основањето. Почетокот на прославата на јубилејот ќе биде означен со годишната ревија на...