18.8 C
Скопје

Tag : Хуманитарна акција

Спорт Фудбал

Хуманитарна акција на SPORT LIFE: „Навиваме заедно за Македонија“

СП.
Sport Life ги повикува сите играчи да се вклучат во хуманитарната акција – „Навиваме заедно за Македонија“, за поддршка на изградбата на центарот за рани...
Вести Македонија

Хуманитарна акција на Жито Лукс и Тинекс: Медицинска опрема за Институтот Козле

Слободен печат
Колички за дистрибуција на терапија и колички за хигиена доби Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, како резултат на хуманитарната акција која на...
Вести Македонија

Хуманитарна акција во Велес на граѓанската организација „Подари насмевка”

Слободен печат
Хуманитарна акција за собирање храна и средства за хигиена за деца со посебни потреби, самохрани родители, деца без родители и социјално загрозени семејства се одржа...
Вести Регион

ВИДЕО | Стоеше и плачеше: Мартина побара помош, цел град се крена на нозе – Нејзиниот апел го блокираше сообраќајот

В.Т.
Кога Мартина Шушиќ, вработена во лабораторијата во психијатриската болница Угљан во хрватскиот град Задар, пред две недели упати апел за помош во форма на облека...
Вести Македонија Слајдер

Хуманитарна акција во гостиварско Чајле: Донации за изградба на пет куќи за сиромашни семејства

Слободен печат
Соселани, печалбари и локални компании, преку хуманитарна акција, ќе изградат пет објекти за домување на сиромашни и социјално загрозени семејства во гостиварското село Чајле. Жителите...
Вести Скопје

Општина Карпош донираше облека за социјално загрозените лица

Слободен печат
Општинската администрација на Карпош спроведе хуманитарна активност за собирање на облека за социјално загрозените лица и домаќинства од општината. Во текот на изминатите десет дена...
Вести Скопје

Хуманитарна акција „Помогни му на другарче во невоља“

Јавната детска градинка „Весели цветови“ и клонот „Ѓурѓица“ спроведоа голема хуманитарна акција за детенцето кое ја посетуваа оваа детска градинка, а во пожарот го изгуби...
Вести Скопје

Голема хуманитарна акција во Гази Баба

Општина Гази Баба на 02.10 ја започна досега најголемата хуманитарна акција насловена „Месец на хуманост – Гази Баба се грижи“. Оваа акција опфаќа донирање на...
Вести Економија

Групацијата НОВОМАТИК во Македонија (Адмирал, Астра и Казино „Фламинго“ Гевгелија) и АПЕКС Македонија во изминатиов период донираа медицинска опрема во вредност од 200.000 евра

Слободен печат.
Во овој исклучително тежок период за граѓаните на нашата држава, како и за институциите кои се соочуваат со ефектите од пандемијата од КОВИД-19, групацијата Новоматик...
Вести Економија

Казино „ФЛАМИНГО“ хотел Гевегелија донираше дезинфикциони средства во вредност од 20.000 евра на ЈЗУ Општа Болница во Гевгелија

Казино „Фламинго“ Хотел Гевгелија, членка на Групацијата НОВОМАТИК во Македонија додели донација со дезинфикциони средства во износ од 20.000,00 на ЈЗУ Општа Болница во Гевгелија,...