• Хирошима

Ерупцијата на вулканот во Тонга посилна од бомбата во Хирошима, тврдат од НАСА

Ерупцијата на вулканот во Тонга ослободи експлозивни сили кои далеку ја надминаа силата на експлозијата на атомската бомба што Американците ја фрлија на Хирошима, оценија научници на НАСА. Се појаснува дека ерупцијата на вулканот во Тонга била неколку стотини пати појака од америиканската атомска бомба фрлена на јапонскиот град Хирошима во август 1945 година, за …

Ерупцијата на вулканот во Тонга посилна од бомбата во Хирошима, тврдат од НАСА Read More »