• гробишта

Во Скопје не се најде место за закопување домашни миленици

Скопје сè уште нема „гробишта“ за домашни миленици, иако речиси секој втор жител на главниот град во својот дом чува куче или маче. Ниту Град Скопје ниту некоја од општините досега не се погрижија да обезбедат простор каде што сопствениците на животните ќе можат да ги закопаат кога ќе умрат. Па, така, секој од нив …

Во Скопје не се најде место за закопување домашни миленици Read More »