• генератори

Бугарија ќе ги испрати во Турција генераторите што ги одби Македонија

Бугарија ќе ѝ ги подари на Турција трите генератори што претходно ѝ ги вети на Македонија, објавија бугарските медиуми. Бугарското Министерство за внатрешни работи вети дека демонстративно ќе испрати генератори на македонската граница откако на Деве Баир беа запрени група бугарски граѓани кои планираа да одат на чествувањето на Гоце Делчев во Скопје, со објаснување …

Бугарија ќе ги испрати во Турција генераторите што ги одби Македонија Read More »