• Генералното собрание на Обединетите нации

Претседателот на Бразил невакциниран ќе се обрати на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк

Претседателот на Бразил, Жаир Болсонаро изјави дека следната недела ќе се обрати на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк, иако не бил вакциниран. Канцеларијата на градоначалникот на Њујорк претходно соопшти дека сите учесници на Генералното собрание на ОН ќе мора да поседуваат доказ за вакцинација за да можат да влезат во салата за дебати, …

Претседателот на Бразил невакциниран ќе се обрати на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк Read More »