• генерално собрание на он

Џонсон: Лесно е да се биде зелен, треба заедно да ја спасиме планетата

За време на своето обраќање пред Обединетите нации, британскиот премиер Борис Џонсон ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност во ова прашање. Пред важната климатска конференција во Глазгов, која започнува на 31-ви октомври, Џонсон пред …

Џонсон: Лесно е да се биде зелен, треба заедно да ја спасиме планетата Read More »