• Евреи

Постои екстремистичка група која се залага за Босна без Евреи

Босанското движење за национална гордост (БПНП) е малку позната, но потенцијално опасна неонацистичка организација што привлекува млади Бошњаци собрани околу идеите за национализам, антисемитизам, расизам и хомофобија, укажуваат податоците до кои дојде Балканската истражувачка мрежа (БИРН) со седиште во Сараево. Ова де факто нелегално движење работи десет години, а малку е познато за тоа, освен …

Постои екстремистичка група која се залага за Босна без Евреи Read More »