• екстремисти

Забранет најстариот белоруски весник, прогласен за екстремистички

Најстариот белоруски весник „Наша нива” вчера е забранет на 115-годишнината од објавувањето, како најнов потег на белоруските власти да ги потиснат независните медиуми, пренесува АП. Окружниот суд во Минск го забрани весникот „Наша нива” како екстремистички и постапи по барање на Министерството за информации. Според таа одлука, секој што ќе објави или пренесе содржина на весникот Наша Нива …

Забранет најстариот белоруски весник, прогласен за екстремистички Read More »