Беџети: Блокадата на Собранието може да предизвика економска стагфлација

Економскиот експрет професорот Абдулменаф Беџети смета дека блокадата на работата на Собранието од страна на опозицијата може да предизвика стагфлација. Според него, заканите на опозицијата треба сериозно да се земат предвид и да не бидат целосно игнорирани. – Во услови на двојна економска криза, сè уште без надминување и закрепнување на економијата од пандемијата, како …

Беџети: Блокадата на Собранието може да предизвика економска стагфлација Read More »