Тениската асоцијација на Ѓоковиќ доби моќна поддршка, тоа е основачот на АТП

Минатата година Новак Ѓоковиќ заедно со канадскиот тенисер Васек Поспишил ја формираа Асоцијацијата на тениски професионалци (ПТПА) која е директна конкуренција на АТП. ПТПА се бори да се подобрат условите и да се зголеми заработката на послаборангираните тенисери и во последно време се поголем број на професионални тенисери преминуваат во оваа организација која се најде …

Тениската асоцијација на Ѓоковиќ доби моќна поддршка, тоа е основачот на АТП Read More »